گیاخاک چیست؟
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

گیاخاک چیست؟


اگر شما هم یکی از علاقه مندان به نگهداری از گل و گیاه هستید و با آن‌ها سر و کار دارید ؛ ممکن است بارها نام گیاخاک یا خاک هوموس را شنیده باشید. این خاک ، می‌تواند یک عنصر کلیدی برای شکوفایی باغ و باغچه باشد. هوموس می‌تواند مقادیر زیادی از مواد مغذی و مواد معدنی مورد نیاز جهت تغذیه گیاه را ، فراهم کند. علاوه بر آن ، گیاخاک ، یک کمپوست بالغ سیاه است که با مواد مغذی و معدنی که جهت تغذیه‌ی گیاه به کار می‌روند ؛ بسته بندی شده است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با گیاخاک صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

گیاخاک چیست؟

گیاه خاک لایه ارگانیک غیر زنده از خاک است که در بخش‌های بالایی خاک قرار دارد. به بیان دیگر گیاخاک در واقع محصول ثانویه‌ی تجزیه‌ی بقایای جانوری و گیاهی است و ماده‌ای تیره رنگ است که رنگ آن از قهوه ای تا سیاه تغییر می‌کند. این ماده ، زمانی که بیشتر با وقایع ارگانیک تجزیه می‌شوند ؛ تشکیل می‌شود. فعالیت موجوداتی مثل کرم‌های خاکی که در خاک وجود دارند ؛ سبب تقویت خاک شده و به تشکیل گیاه خاک کمک می‌کند. در واقع گیاخاک نوعی کود رسانی به خاک است. به بیان دیگر هنگامی که گیاهان برگ‌ها ، شاخه‌ها و سایر مواد روی زمین می‌ریزند ؛ سبب انباشته شدن این برگ‌ها می‌شوند. با گذشت زمان که این مواد تجزیه شده ، سبب فراهم کردن مواد مغذی برای خاک می‌شوند و بستری را روی سطح خاک به وجود می‌آورند. گیاخاک یک نوع کمپوست نیز شناخته می‌شود که بین ۱ تا ۵ درصد وزن خشک خاک را تشکیل می‌دهد.

دلایل اهمیت گیاخاک

هوموس یک ماهیت اسفنجی دارد و ماهیت آن بسیار حائز اهمیت است. زیرا به آن اجازه می دهد تا ۹۰ درصد وزن خود را در آب نگه دارد. گفتنی است خاکی که دارای گیاه خاک باشد ؛ می‌تواند رطوبت را بهتر حفظ کند و در نتیجه در برابر خشکی بسیار مقاوم می‌شود. گیاخاک می‌تواند کلسیم ، منیزیم ، فسفر و سایر مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را نگهداری و محافظت کند. گیاهان می‌توانند این مواد را از گیاخاک و از طریق ریشه ، جذب خود کنند. گیاخاک سبب بهبود بخشیدن ساختار خاک می‌شود و کمک می‌کند هوا و آب ، به راحتی در جریان خاک قرار بگیرند.

 

کاربرد گیاخاک در باغبانی

گیاه خاک می‌تواند به روش‌های مختلفی به خاک اضافه شود و سبب افزایش قدرت آن شود. همانطور که می‌دانید گیاخاک حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی و معدنی می باشد که جهت رشد گیاه بسیار موثر و مفید هستند. در ادامه به کاربردهای گیاخاک در باغبانی اشاره خواهیم کرد.

قبل از آن که گیاه خاک را به خاک اضافه کنید ؛ باید ابتدا خاک را به خوبی مخلوط کنید. خاکی که سبک باشد ؛ بهتر می‌تواند با گیاخاک ترکیب شود. هدف آن است که کلوخه‌های موجود در خاک ، از هم جدا شوند تا تهویه‌ی مناسب صورت بگیرد. بنابراین باید خاک را تا عمق حدود ۳۰ سانتی متری یا حداقل ۱۸ سانتی متری شخم زد. گیاخاک دارای ذرات رسی می‌باشد که می‌تواند بدون نیاز به اقدامات بعدی آن را به خاک اضافه کرد. با استفاده از یک بیل می‌توانید به سادگی گیاخاک را روی سطح خاک پخش کنید. توصیه می‌شود که این ترکیب را در سطوح کوچکتر انجام دهید تا مواد مغذی ، وقتی در معرض عواملی مثل باران قرار می‌گیرند ؛ به سادگی از بین نروند.

پس از ریختن گیاخاک روی سطح خاک ، لازم است که خاک را به هم بزنید. برای اثربخشی بیشتر ، می‌توانید با فاصله‌ی یک روز گیاخاک را دو بار استفاده کنید. از گیاخاک برای خاک‌های گلدانی و بستر ریشه هم استفاده می‌شود. در این حالت ابتدا باید بستر ریشه را با لایه‌ای از برگ‌های خشک بپوشانید. سپس روی آن گیاخاک بریزید. ضخامت این لایه ، باید ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر باشد. این لایه شن ، موجب به تله افتادن رطوبت می‌شود. این طبقه بندی انجام شده برای رشد گیاه ، بسیار موثر است. علاوه بر آن سبب می‌شود که مواد مغذی به هدر نرود. لازم به ذکر است که خاک‌های ضعیف باید به طور مرتب با گیاخاک ترکیب شوند. لازم است که قبل از هر اقدامی ، میزان اسیدی بودن خاک را آزمایش کنید. همچنین می‌توانید قبل از ترکیب گیاخاک ، از گچ یا آهک استفاده کنید.

سخن پایانی

شرکت کیمیا زرین دارای بیش از سه دهه سابقه‌ی فعالیت در صنعت کشاورزی و شیمیایی می‌باشد. این شرکت با تلاش و پشتکار فراوان ، توانسته محصولاتی از قبیل آمینو اسید ، فولیک اسید ، سورفکت پلاس ، آمینو فروت و آمینو کلات را به صنعت کشاورزی ایران ارائه دهد. گفتنی است محصولات این شرکت از مواد اولیه‌ی گیاهی تهیه و خالص سازی شده و کاملا طبیعی و ارگانیک می‌باشد.

 

منبع: https://kimiazarin.com/what-is-grass/

 




:: برچسب‌ها: گیاخاک , گیاخاک چیست , دلایل اهمیت گیاخاک , کاربرد گیاخاک در باغبانی ,
:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : بادبادک
ت : دو شنبه 23 خرداد 1401
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی