صنعت توسعه و طراحی سایت هر روز در حال پیشرفت است و به دلایل مشخصی هر روز به سرعت رشد آن افزوده می‌شود. افزایش تعداد شرکت ها و کمپانی هایی که کسب و کارشان را به اینترنت گسترش داده‌اند باعث شده است تقاضا برای طراحی سایت همیشه وجود داشته باشد اگر شما یادگیری طراحی سایت را تازه شروع کرده اید و یا یک توسعه دهنده وب سایت هستید، برای موفقیت در این صنعت به مجموعه ای از مهارت های کلیدی نیاز دارید. در این مقاله به ۱۴ مورد کلیدی از مهارت های اصلی برای طراحی سایت اشاره خواهد شد که برای یادگیری بعضی از آنها نیاز به کار و تلاش جدی دارید.

 

 ۱- تفکر خلاق

به عنوان یک توسعه دهنده وب، نقش شما این خواهد بود که ایده های کلامی مشتری خود را به مفهوم طراحی خیره کننده ای تبدیل کنید. اگر می خواهید چیزی کاملاً خارق العاده خلق کنید، باید بیرون از چارچوب فکر و به آینده نگاه کنید.

شایان ذکر است که بعید است کل کار را در ابتدا بتوانید دقیق تصور کنید. با این حال، در حالی که با این افکار نصفه نیمه کار می کنید، در نهایت یک ایده موفق ایجاد خواهید کرد که نه تنها به شما در شروع کمک می کند بلکه می تواند طیف گسترده ای از گزینه ها را به شما ارائه دهد.

حتی وقتی دامنه مختلف ایده ها را تحلیل می کنید، باید آن ها را مقایسه کرده و شباهت ها و تفاوت هایی را که در ایجاد مفاهیم کمک می کنند پیدا کنید، نگاهی به جنبه های خاص بیندازید و بنابراین پروژه را بهبود ببخشید. به همین دلیل است که تفکر خلاق باید در رزومه مهارت های توسعه دهنده وب باشد.

 

2- تسلط کامل بر حداقل یک CMS

سیستم های مدیریت محتوا مخصوصا متن بازها، خدمت بزرگی به دنیای وب به عنوان مهمترین بخش شبکه جهانی اینترنت نموده‌اند.با استفاده از یک CMS بستر لازم برای طراحی وب سایت مهیا شده و در زمان و مخصوصا هزینه صرفه جویی بسیاری خواهد شد.البته، برخی پروژه‌ها مانند پورتال‌ها و وب سایت‌های بانکی را نمی توان با استفاده از CMS پیاده سازی کرد، اما چند درصد از افراد متقاضی برای داشتن وب سایت، سهامدار یک بانک هستند؟!!؟
عدم استفاده از سیستم مدیریت محتوا تنها به معنی اتلاف بیهوده زمان است، برخلاف عقیده افراد با دانش کم که به دلیل استفاده از CMS متن باز و رایگان، آن را ناکارآمد می‌دانند.

به همین دلیل امروزه طراحی سایت با استفاده از CMS های متن باز صورت گرفته و از یک طراح سایت انتظار می‌رود که حداقل بر یکی از سیستم های مدیریت متن باز محبوب مخصوصا وردپرس و جوملا و یا دروپال و… تسلط داشته و از مراحل نصب و بارگذاری تا طراحی قالب و کار کردن با افزونه‌های آن را بلد باشد.

 

3- HTML

داشتن مهارت و تسلط به زبان نشانه گذاری html همیشه بخش مهمی از فرایند طراحی سایت بوده است. به  عبارت دیگر می‌توان گفت نقطه ورود بسیاری به صنعت طراحی سایت یادگیری زبان html بوده است. در نهایت html پایه و اساس طراحی یک وب سایت محسوب می شود.

این زبان یکی از مهمترین و اولین زبانهای است که یک طراح سایت باید آن را یاد بگیرد حتی اگر از سیستم های مدیریت محتوا و ویرایشگر های آماده استفاده می‌کنید، دانستن این زبان خالی از لطف نیست و به شما کمک می کند بر روی این ابزار ها کنترل بیشتری داشته و از نحوه عملکرد آنها آگاه باشید. امروزه هر کسی که در صنعت طراحی سایت کار حرفه ای انجام می دهد، با زبان html آشنا بوده و حتی اگر از این زبان به صورت حرفه ای استفاده نکند، حتما دانش پایه ای از آن خواهد داشت.

 

4- CSS

در حالی که از html برای ساختمان و اسکلت بندی یک وب سایت استفاده می شود. از زبان CSS برای زیبا سازی و طراحی نمای یک وب سایت استفاده می کنیم. از این رو زبان CSS هم یکی از مهمترین زبان هایی است که طراحان سایت باید به آن مسلط باشند. CSS یکی از مهارت های اصلی برای طراحی سایت است که طراحان و توسعه دهندگان front-end به آن نیاز دارند.

اگرچه یادگیری این زبان برای توسعه دهندگان back-end می تواند مفید باشد ولی آنچنان که تسلط به آن برای توسعه دهندگان front-end اهمیت دارد برای توسعه دهندگان back-end مهم نیست.

توسعه دهندگانی که به CSS مسلط هستند قادر خواهند بود وب سایت ها و برنامه هایی با طراحی بهتر و جذاب‌تر ایجاد کنند در بسیاری از موارد یادگیری HTML و CSS در کنار یکدیگر انجام می‌شود. زیرا این زبان ها  مکمل همدیگر بوده و استفاده از آن ها در نهایت منجر به طراحی صفحه ای زیبا و کارا خواهد شد.

 

۵- حس طراحی

 

desingweb - مهارت های اصلی برای طراحی سایت

 

داشتن حس خوب طراحی برای طراحان حرفه ای ( کسانی که بیشتر وارد بخش طراحی می شوند) از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این خیلی فراتر از دانستن ساده استفاده از چندین رنگ در کنار همدیگر است. شما باید دانش کافی از عناصر طراحی، اصول طراحی پایه، اصول تایپوگرافی، نحوه استفاده از تصاویر و غیره را داشته باشید.

باید درک کافی از نحوه ارتباط کاربران با طراحی سایت را داشته باشید. در این صورت می‌توانید یک طرح جذاب را برای یک وبسایت خلق کنید. در حالی که داشتن مهارت های طراحی اصلا چیز بدی نیست، حرفه ای هایی که بیشتر بر روی توسعه سایت تمرکز دارند لازم نیست این مهارت‌ها را داشته باشند. البته اگر شما به عنوان یک فریلنسر و به تنهایی کار می کنید و تمام جنبه های مختلف سایت توسط خودتان طراحی می‌شود، باید دانش خوبی از طراحی داشته باشید.

 

6- ++PHP, ASP, Java, Perl, C

در کنار تمام موارد بالا برای برنامه نویسی صفحات وب، مهم است که حداقل یکی دو زبان برنامه نویسی را فراگیرید. این زبان‌ها تعداد زیادی دارند اما از مشهورترین‌ها و رایج‌ترین‌ها می‌توان ++PHP, ASP, Java, Perl, C نام برد. ما PHP را برای یادگیری پیشنهاد می‌کنیم. در خصوص بقیه زبان‌ها بررسی و مطالعه کنید و با توجه به نیازتان تصمیم بگیرید. البته این را در نظر بگیرید که برای طراحی صفحات وب یادگیری زبان‌های برنامه نویسی ضروری نیست، ولی توسعه دهندگان وب حتما باید یاد بگیرند و برای شما می‌تواند یادگیری این زبان‌ها پیشرفت و موقعیت شغلی ایجاد کند.

 

7- (UI (user interface)/UX (User experience design

ایجاد حس کاربری خوب در طراحی وب از جمله موارد بسیار مهم است که افراد حرفه‌ای و طراحان وب حتما باید با آن‌ها آشنا شده باشند. به طور مثال کدام رنگ‌ها ترکیب بهتری برای جذاب‌تر کردن صفحات وب دارند و یا این‌که کاربر چگونه با صفحات وب طراحی شده شما بهتر ارتباط برقرار می‌کند، تا شما آن‌چه نیازهای هر دو طرف را برطرف می‌کند را طراحی کنید.

به صورت خلاصه می‌توان گفت برای داشتن کاربران وفادار که دائما به سایت شما مراجعه می‌کنند نیاز دارید تا با  UI/UX  آشنا شوید و در طراحی وب خود از آن‌ها بهره‌مند شوید. افراد آزادکار (freelancer) با یادگیری این دو مبحث می‌توانند پروژه‌های بیشتر و بهتری را بگیرند. پس برای شروع کار قدرتمندتر، وقتی برای مطالعه در این زمینه نیز بگذارید.

 

8- JavaScript

برای طراحی حرفه ای تر وب‌سایت می‌بایست  JavaScript را فراگیرید. این مهارت برای افرادی بسیار مهم و لازم است که می‌خواهند خودشان وب‌سایت شان را طراحی کنند. اما برای افرادی که تنها می‌خواهند یک وب‌سایت را راه اندازی کنند لازم نیست.

 

۹- پشتیبانی از موبایل (طراحی واکنش گرا)

طراحی وب موبایل اکنون یکی از الزامات مهارت های توسعه دهنده نرم افزار است. دلیل این امر آنست که برخلاف گذشته، اکنون تعداد زیادی از ترافیک وب از طریق دستگاه های تلفن همراه ایجاد می شود. اگر می خواهید اطمینان حاصل کنید که یک محصول برتر را تحویل می دهید، نمی توانید این شرایط توسعه دهنده وب را نادیده بگیرید.

بنابراین نه تنها باید هوشیار باشید بلکه اطمینان حاصل کنید که به اصول طراحی وب تلفن همراه پایبند هستید. توجه بیشتر به تمام جنبه های بهینه سازی لوگو، به شما کمک می کند وب سایت خود را برای دستگاه های تلفن همراه بهینه کنید.

در دنیای امروز وب،از انواع مختلفی از دستگاه ها و صفحه نمایش هایی با اندازه های متفاوت استفاده می شود . به همین دلیل، وبسایت ها باید بتوانند از  طیف وسیعی از دستگاه های کاربر با با استفاده از طراحی واکنش گرا  پشتیبانی کنند .

توانایی طراحی سایت هایی که در دستگاه های مختلف به خوبی نمایش داده شوند و همچنین توانایی نوشتن کوئری های media در زبان  CSS برای ایجاد وب سایت های واکنش گرای حرفه ای بسیار مهم است. پشتیبانی از موبایل فراتر از طراحی وبسایتهای واکنش گراست. اگر بتوانید اپلیکیشن های موبایل را توسعه دهید ، مخصوصا آنهایی که با وب سایت ها ارتباط برقرار میکنند . به طور فزاینده ای دنیای تلفن همراه ما بسیار جذاب کرده اید.

 

۱۰- ایجاد کپی را بیاموزید

از جمله مهارت های کلیدی که باید در لیست مهارت های توسعه دهنده وب وجود داشته باشد، توانایی ایجاد کپی است زیرا در برخی مواقع شما ملزم به ایجاد یک کپی از یک سایت خواهید بود. این مورد به ویژه در مواقعی اتفاق می افتد که با تبلیغ نویس ها کار نمی کنید.

اگر به عنوان یک طراح، تبلیغ نویسی را در میان لیست مهارت های طراحی وب خود دارید، می توانید اطمینان داشته باشید که مشتری های بیشتری را با قیمت مناسب جذب خواهید کرد. بنابراین، درک چگونگی ایجاد آن یکی از مهمترین نیازهای توسعه دهنده وب است. حتی وقتی یاد بگیرید چگونه یک کپی درخشان بسازید، می توانید ایمیل های بازاریابی ایجاد کنید.

 

۱۱- مهارت ارتباطات و ارائه خدمات به مشتری

مهارت ارتباطات شاید مهم به نظر نرسد اما قطعا شما به عنوان طراح وب و یا توسعه دهنده لازم است در این خصوص مهارت داشته باشید تا کارهایتان با مشتریان بهتر و ساده‌تر به انجام برسد. در تمام انواع ارتباطات و فعالیت‌ها می‌بایست با افراد دیگر در ارتباط موثر باشید و بتوانید به درستی اهداف و طرح‌ها خود را ارائه کنید و خواسته‌های مشتریان را به درستی درک کنید. هرچقدر در حوزه فعالیت خود حرفه‌ای‌تر باشید اما نتوانید به درستی با مشتریان مدنظر خود ارتباط بگیرید، نخواهید توانست در کارتان موفقیت چشمگیری داشته باشید.

 

12- (SEO) سئو

 

SEO1 - مهارت های اصلی برای طراحی سایت

 

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر، سئو  نام دارد. سئو یکی از موارد مهم و ضروری برای راه اندازی وب سایت است. برای بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو لازم است فاکتورهای زیادی را در نظر بگیرید. از محتواسازی با کیفیت تا بک لینک که اگر به درستی با آن‌ها آشنایی پیدا کنید، می‌تواند در جایگاه سایت شما تاثیر به سزایی بگذارد.

حتما در خصوص بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر (SEO) حداقل نکات و مفاهیم اولیه را فراگیرید.

 

۱۳- مدیریت وب سرور

دانستن حداقلی در مورد وب سروری که وب سایت شما بر روی آن در حال اجرا است، می تواند به شما در حل مشکلات احتمالی کمک کند . اکثر طراحان وب احساس می کنند که می توانند سرور را نادیده بگیرند، اما اگر بدانید که چگونه یک سرور به درخواست های ارسالی پاسخ می دهد، می توانید یک سایت بهتر و با عمکردی بالاتر طراحی کنید .

طراحان وب لازم نیست بدانند که چگونه یک سرور را مدیریت کنند اما می توانند از دانستن چیزهای ساده بهره مند شوند تا بتوانند به طور مؤثرتر با مدیران سرور ارتباط برقرار کنند. اما توسعه دهندگان وب باید بیشتر در مورد سرور یاد بگیرند تا بتوانند اسکریپت ها و برنامه های خود را عیب یابی کنند.

 

۱۴- مدیریت پروژه

مدیریت پروژه یک مهارت شغلی حیاتی در هر صنعتی است و طراحی وب از این مورد استثناء نیست. مهارت های مدیریت پروژه به شما کمک می کند تا یک پروژه را در مسیر مناسبی حفظ کنید و مطمئن شوید که پروژه موفق می شود. این کار باعث میشود مدیری که با آن کار میکنید عاشق شما شود. طراحان و توسعه دهندگان وب هر دو از دانستن مدیریت پروژه سود می برند.چه شما در یک سازمان آژانس کار می کنید و یا به عنوان یک طراح وب مستقل، توانایی مدیریت پروژه یک مهارت بسیار مفید است.